Volkswagen ID.Buzz

Volkswagen ID.Buzz

Nový ID. Buzz se stal ikonou značky Volkswagen v éře elektromobility. Při jeho uvedení na trh jsme se spojili s dalšími velkými ikonami – s hrdiny ságy Star Wars, kteří z něj byli od prvního pohledu nadšeni. ID. Buzz zaujme nejenom svým nenapodobitelným půvabem, ale také nejmodernějšími technologiemi a zcela novým vnímáním prostoru. To z něj dělá sympatického a inteligentního společníka pro každé dobrodružství. V jakékoliv galaxii.

Nový ID. Buzz je více než jen „High-tech“, je to „Human-tech“. Inteligentní společník, který svým charakteristickým úsměvem okamžitě vytvoří pozitivní náladu. Není to sice zrovna Droid, ale jsme si jisti, že tento nejnovější člen rodiny modelů ID. si okamžitě najde své nadšené příznivce všude, kde se objeví.

Herec Ewan McGregor je ambasadorem značky Volkswagen

S Ewanem McGregorem jsme do svých řad získali skvělou posilu. Ewan je nadšeným příznivcem značky Volkswagen a má vlastní sbírku historických vozů, z nichž si jeden dokonce sám předělal na elektromobil. Jako dlouholetý ambasador dobré vůle UNICEF UK podporuje po celém světě charitativní projekty. Ewan je tak ideálním partnerem pro naši společnou misi, kterou je zajištění udržitelné mobility budoucnosti.

Společně vstříc nové mobilitě

Nové modely ID. Buzz a ID. Buzz Cargo tvoří nové standardy pro individuální i komerční mobilitu. Vůbec poprvé u společnosti Volkswagen byl užitkový vůz od základu vyvinut jako elektromobil, od první skici až do posledního detailu. Ať už jde o využití prostoru, konektivitu nebo pohon: Koncept ID. Buzz změní mobilitu.

  • Dodání k zákazníkovi s neutrální bilanci emisí CO₂¹
  • Inovativní konektivita s aktualizacemi Over-the-Air² prostřednictvím služeb We Connect³ a Car2X
  • Nové inteligentní asistenční systémy
  • Kompaktní rozměry, pocit velkého vnitřního prostoru

ID. Buzz: nově definované vnímání prostoru pro větší flexibilitu

Ať ve městě nebo na venkově, s celou rodinou nebo na víkendovém výletu s přáteli: Díky modelu ID. Buzz se pro Vás udržitelná mobilita stane každodenní realitou s maximálním komfortem. Přitom jsme od základu vyvinuli zcela novou koncepci interiéru, ve kterém se digitální inovace setkávají s nově pojatou flexibilitou.

  • ID. Light
  • Volitelný, odnímatelný, multifunkční ID. Buzz Box
  • Ambientní osvětlení interiéru, volitelně až ve 30 barvách
  • Čalounění interiéru bez použití zvířecí kůže
  • Použití recyklovaných materiálů, například u potahů sedadel, podlahových krytin a ozdobných dekorů střechy
  • Aktualizace Over-the-Air² s využitím služeb We Connect³

Komplexně posuzovaná elektromobilita: inovativní přístup ztělesněný modely ID. Buzz a ID. Buzz Cargo

Udržitelná mobilita je možná pouze v případě, když se posuzuje celý životní cyklus vozidla a v každé jeho fázi se sníží emise CO₂. S modely ID. Buzz a ID. Buzz Cargo důsledně naplňujeme tyto principy. ID. Buzz, který je zákazníkovi dodán s neutrální bilancí emisí CO₂, je možné nabíjet z wallboxu (např. ID. Charger⁴) energií, která pochází výhradně z obnovitelných zdrojů. Vaše individuální mobilita se tím zcela změní. Bude ekologičtější, levnější a flexibilnější. I proto, že si můžete ušetřit cestu k čerpací stanici, stejně jako řadu dalších poplatků spojených s provozem vozu. Přejděte na elektromobilitu hned teď – s inovativními modely s dokonalou konektivitou ID. Buzz a ID. Buzz Cargo.

Elektromobilita 360°

Přebíráme odpovědnost za svůj podíl a zavazujeme se k Pařížské dohodě o ochraně klimatu – s cílem stát se společností¹ s neutrální bilanci emisí CO₂ do roku 2050. ID. Buzz je první vozidlo značky Volkswagen Užitkové vozy, které bylo od základu vyvinuto jako čistě elektrický model. Stane se základním stavebním prvkem našeho komplexního ekosystému Elektromobilita 360°. Našich cílů můžeme totiž dosáhnout pouze v případě, že budeme jednat zcela v souladu s principy udržitelné mobility. Modely ID. Buzz, které dodáváme našim zákazníkům, proto mají neutrální bilanci emisí CO₂. Navíc k nim můžeme volitelně dodat vhodný wallbox, např. ID. Charger⁴. Pokud bude model ID. Buzz nabíjen výhradně energií z obnovitelných zdrojů, přispějete k ochraně klimatu i Vy. ID. Buzz tak změní naši společnost a naši mobilitu – v souladu s principy udržitelnosti.

Komplexní řešení nabíjení

S modelem ID. Buzz budete při Vašich jízdách nejenom chránit klima, ale budete také flexibilní. Ke každému elektromobilu totiž patří také individuální ekosystém udržitelné mobility, který se přizpůsobuje Vašim potřebám. Zatímco jste v minulosti museli pro doplnění paliva zajet k čerpací stanici, ID. Buzz nabíjíte v době, kdy jej nevyužíváte. To může být například u nabíjecího stojanu v místě Vaší práce, u veřejné nabíjecí stanice na dálnici, před nákupním centrem, v parkovacím domě, u Vašich přátel nebo doma na Vaší soukromé nabíjecí stanici. Maximální nabíjecí výkon u rychlonabíjecích stanic se stejnosměrným proudem je 170 kW. Nabití baterie z 5 % na 80 % maximální kapacity s ním trvá cca 30 minut. Funkce Plug & Charge⁵ zjednodušuje nabíjení: Autentizace, průběh nabíjení a vyúčtování probíhá automaticky po připojení nabíjecího kabelu k vozu. Maximální nabíjecí výkon při běžném nabíjení střídavým proudem je 11 kW. Pro vyhledání bezplatné nabíjecí stanice při cestování můžete jednoduše využít nabíjecí službu We Charge. A abyste tímto výkonem mohli Váš ID. Buzz nabíjet doma, objednejte si nabíječku (wallbox), např. ID. Charger⁴, který se dodává jako součást volitelné výbavy.

Výkonný elektrický pohon

Cestování bez lokálních emisí CO₂ a možnost jízdy na dlouhé vzdálenosti – to jsou základní požadavky, které jsou v současnosti kladeny na elektrický pohon, a který ID. Buzz nabízí. A navíc splňuje požadavky širokého spektra zákazníků, od soukromých osob, až po podnikatelské subjekty. To umožňuje inovativní elektrický pohon modelu ID. Buzz. Jeho elektromotor je umístěn v zadní části vozu, kde zabírá velmi málo místa, a umožňuje tažení přívěsu o hmotnosti až 1 000 kg. Díky maximální rychlosti 145 km/h pak splňuje téměř veškeré nároky. Je ekologický, umožňuje každodenní využití a je robustní: Elektrický pohon modelu ID. Buzz představuje spojení odpovědnosti za ochranu klimatu a individuální mobility.

Upozornění


1 Všude, kde je to možné, jsou emise CO₂ eliminovány a snižovány přímo v provozech společnosti Volkswagen. Odpovídajícím způsobem jsou ke snižování emisí zavázáni také všichni naši dodavatelé. Emise CO₂, které nelze eliminovat nebo snížit, jak v továrnách Volkswagen, tak i prostřednictvím odpovídajících závazků v dodavatelském řetězci, jsou ve stejné výši kompenzovány certifikovanými projekty na ochranu klimatu.

2 Pro využívání aktualizací Over-the-air je nutné, aby automobil byl online a aby měl k dispozici připojení k internetu. Další podmínkou je platná smlouva na využívání služeb We Connect.

3 Pro užívání služeb We Connect je nutné, aby uživatel měl založený Volkswagen ID uživatelský účet, ke kterému má vytvořené uživatelské jméno a heslo. Stejné přihlašovací údaje použije při přihlášení ke službám We Connect. Dále je pro služby We Connect, resp. We Connect Plus nutné uzavřít separátní smlouvu se společností Volkswagen AG. Pro bezplatné využívání služeb We Connect Plus po celou smluvní dobu je nutné, aby zákazník do 90 dnů po převzetí vozidla provedl jeho registraci na portálu myvolkswagen.net. K tomuto účelu je možné využít také aplikaci Volkswagen We Connect, která je k dispozici v obchodě AppStore nebo Google Play Store. Při pozdější registraci se zkracuje doba, po kterou mohou být služby bezplatně využívány. Využívání mobilních služeb online We Connect je možné pouze prostřednictvím integrovaného připojení k internetu. Náklady spojené s datovými přenosy v Evropě v rámci pokrytí signálem mobilní sítě s výjimkou služeb „Streaming & Internet“ a jednotlivých In-Car aplikací nese společnost Volkswagen AG. Pro využívání služeb „Streaming & Internet“, jednotlivých In-Car aplikací, stejně jako WLAN hotspotu, mohou být placená data zajišťována externím mobilním poskytovatelem „Cubic Telecom“ a využívána v rámci pokrytí signálem mobilní sítě v mnoha evropských zemích. Informace o podmínkách, cenách a podpoře v jednotlivých zemích získáte na adrese https://vw.cubictelecom.com. O podmínkách pro Českou republiku se prosím informujte u Vašeho prodejce automobilů Volkswagen. Alternativně je možné využívat internetové rádio nebo streamování médií prostřednictvím mobilního zařízení (například chytrého mobilního telefonu), které podporuje funkci mobilního WLAN hotspotu. V tomto případě jsou příslušné služby přístupné pouze na základě stávající nebo separátní smlouvy mezi Vámi a mobilním operátorem a pouze v rámci pokrytí signálem mobilní sítě. V závislosti na tarifu podle platné smlouvy s mobilním operátorem mohou při přenosu dat z internetu – zejména v zahraničí – vznikat dodatečné náklady (např. za roaming). Pro využívání bezplatné aplikace We Connect je nutný chytrý mobilní telefon s podporovanou verzí operačního systému iOS nebo Android a SIM karta umožňující datové přenosy, ke které je uzavřena stávající nebo separátní smlouva s mobilním operátorem. Dostupnost služeb We Connect a We Connect Plus v popsaných paketech se může v jednotlivých zemích lišit a je závislá jak na vozidle, tak také na jeho výbavě. Smlouva na využívání těchto služeb se uzavírá na dobu určitou a obsah služeb se v průběhu trvání smlouvy může měnit, případně může být omezen. Bližší informace získáte na adrese www.volkswagen-we.com nebo u Vašeho prodejce automobilů Volkswagen. Informace o mobilních tarifech získáte u Vašeho mobilního operátora. Současné používání služeb We Connect a We Connect Fleet není právně přípustné. Služby We Connect Fleet nejsou v České republice aktuálně k dispozici.

4 Nabídka společnosti Volkswagen Group Charging GmbH (Elli) a Moon GmbH. Není součástí příslušenství dodávaného s automobilem.

5 V současné době je to možné pouze u vybraných nabíjecích stanic.

6 Funkce asistenčních systému pracují pouze v rámci daných limitů. Řidič musí být kdykoli připraven převzít řízení a není zbaven odpovědnosti za předvídavý způsob jízdy. Činnost systémů může být kdykoli deaktivována. Systém lze využít až do maximální rychlosti dosahované vozem. Pouze v kombinaci s navigačním systémem. Pouze v kombinaci s aktivní smlouvou na využívání služeb We Connect. Online součásti systému Travel Assist s rojovými daty lze využívat pouze v rámci pokrytí signálem mobilní sítě a po vyjádření souhlasu se zpracováním osobních údajů. Online součásti lze kdykoli deaktivovat pomocí aplikace We Connect ID. Online součásti systému Travel Assist jsou k dispozici v následujících zemích: Belgie, Bulharsko, Česká republika, Dánsko, Estonsko, Finsko, Francie, Chorvatsko, Irsko, Itálie, Kypr, Litva, Lotyšsko, Lucembursko, Maďarsko, Malta, Německo, Nizozemsko, Norsko, Polsko, Portugalsko, Rakousko, Rumunsko, Řecko, Slovensko, Slovinsko, Spojené království, Španělsko, Švédsko, Švýcarsko. Pro aktivaci online funkcí je nutné, aby uživatel měl založený Volkswagen ID uživatelský účet, ke kterému má vytvořené uživatelské jméno a heslo. Stejné přihlašovací údaje použije při přihlášení ke službám We Connect. Dále je pro služby We Connect nutné uzavřít separátní smlouvu se společností Volkswagen AG. Pro využívání online funkcí systému Travel Assist s rojovými daty je nutné, aby zákazník do 90 dnů po převzetí vozidla provedl jeho registraci na portálu myvolkswagen.net. Po uplynutí této lhůty začíná platit doba po kterou lze bezplatně využívat online součásti systému Travel Assist s rojovými daty v délce 3 let. Využívání online součástí systému Travel Assist s rojovými daty je možné pouze prostřednictvím integrovaného připojení k internetu. Náklady spojené s datovými přenosy v Evropě v rámci pokrytí signálem mobilní sítě nese společnost Volkswagen AG. V závislosti na tarifu podle platné smlouvy s mobilním operátorem mohou při přenosu dat z internetu – zejména v zahraničí – vznikat dodatečné náklady (např. za roaming). Pro poskytování služby je nutné přenášet určité osobní údaje, například polohu a IP adresu vozidla. Další informace o zpracování údajů najdete v prohlášení o ochraně osobních údajů Travel Assist s rojovými daty. Dostupnost jednotlivých služeb v popsaných paketech se může v jednotlivých zemích lišit. Smlouva na využívání těchto služeb se uzavírá na dobu určitou a obsah služeb se v průběhu trvání smlouvy může měnit, případně může být omezen. Bližší informace získáte na adrese connect.volkswagen-we.com nebo u Vašeho prodejce automobilů Volkswagen. Informace o mobilních tarifech získáte u Vašeho mobilního operátora.

Ke stažení

Čerpací stanice TUkas

Zobrazit více
Natural 95
39,70 Kč
Diesel
37,70 Kč
CNG
34,90 Kč