SKUPINA TUKAS PRODALA V ROCE 2018 REKORDNÍCH 6 231 VOZŮ

Praha 4. 3. 2019 – Skupina TUkas, autorizovaný prodejce a servis automobilů, v roce 2018 překonala neauditovaný obrat 3 miliardy Kč. Prodala rekordních 6 231 vozů, přičemž růst byl v nově zastupovaných značkách Kia, Renault a Dacia. Mimořádně se dařilo oblasti servisních služeb, ve kterých tržby narostly o 14 %.

„Loňský rok byl velmi úspěšný především díky rychlému rozběhu nových značek Kia, Renault a Dacia, a to včetně jejich servisu. Výsledek byl podpořen stabilním výkonem značek ŠKODA a Volkswagen,“ říká generální ředitel skupiny TUkas, Petr Lehký. „V roce 2019 neočekáváme zásadnější růst v prodeji nových ani ojetých vozů, ale naopak další potenciál vidíme v rozvoji servisní činnosti a zlepšování její kvality. Práce je na trhu dost, problémem je však nedostatek pracovníků,“ dodává Petr Lehký.

Skupina TUkas v loňském roce navýšila prodej vozů o 5,5 %. Mírně stoupl počet prodaných nových vozů na 4 617 a to i přes celkový propad trhu s novými automobily. Dařil se odbyt především nově zastupovaných značek Kia, Renault a Dacia a také značky Volvo, která ve zcela novém showroomu zaznamenala historicky nejlepší výsledek počtem 147 předaných vozů. Výsledky tohoto portfolia vyrovnaly propad prodejů značky Volkswagen způsobený komplikacemi v dodávkách nových vozů a značky Opel, u které výrazně poklesl fleetový obchod.
Ojeté vozy zaznamenaly meziroční nárůst o 23,1 %, což znamená 1 614 prodaných ojetých vozů.

Skupina TUkas byla v loňském roce velmi úspěšná v oblasti servisu. Dosáhla v ní celkového obratu téměř 0,5 miliardy Kč, tedy meziročního nárůstu o 14 %. Servisní činnost včetně prodeje originálních dílů rostla ve všech zastoupených značkách. Nejvíce u automobilů Kia, Renault a Dacia, kde je největší potenciál dalšího růstu i v budoucnu. TUkas AUTO-STAIGER CZ se stal prvním a zároveň jediným certifikovaným VPS (Volvo Personal Service) partnerem v Praze poskytujícím zcela unikátní zákaznický přístup v servisu vozů Volvo.

Další informace o skupině TUkas:

Skupina TUkas je autorizovaným prodejcem a servisem značek Volkswagen, ŠKODA, Volvo, Opel, Kia, Renault a Dacia. Dále pak autorizovaným servisem značek Audi, Ford a Chevrolet. Ojeté vozy jsou nabízeny prostřednictvím programů ŠKODA Plus, Das WeltAuto, Volvo SELEKT a Opel Certifikované ojeté vozy. Operativní leasing a dlouhodobý pronájem vozů zajišťuje společnost TT-Complex. Skupina TUkas je českou rodinnou firmou působící na českém trhu od roku 1991.

Čerpací stanice TUkas

Natural 95
34,20 Kč
Diesel
32,20 Kč
CNG
24,90 Kč
Váš prohlížeč je zastaralý!

Pro správné zobrazení těchto stránek aktualizujte svůj prohlížeč. Aktualizovat prohlížeč nyní