Zcela nová Kia Sportage

Zcela nová Kia Sportage

Nízké emise, ale široký výběr čtyř různých pohonů včetně verzí Hybrid, Plug-in Hybrid a Mild Hybrid – a každý z nich je k dispozici také se stupněm výbavy GT-line. Jakou variantu si vyberete?

Technické údaje

Impozantní vzhled

Elegantní a současně svalnaté plochy inspirované organickými tvary, s nimiž se setkáváme v přírodě, se zde snoubí se složitými grafickými prvky a nádhernými detaily. Výsledkem je SUV s prémiovým charakterem, které na silnici zaujme svým dynamickým a asertivním vzezřením.

Odvážný a výrazný charakter

Nový design se sebevědomějším, dynamičtějším a všestrannějším charakterem ohromí ostrými a napnutými liniemi, které člení povrch uhlazené karoserie a umocňují intenzivní stylistické napětí.

Okamžitý dojem při pohledu zpředu

Ikonický design tvoří integrovaná černá maska chladiče s pozoruhodnými detaily a voštinovou mřížkou, která zabírá celou šířku přídě a kontrastuje s osobitými světly LED pro denní svícení ve futuristickém tvaru bumerangu a s okouzlujícími světlomety Matrix LED.

Maska chladiče s ikonickým motivem tygřího nosu značky Kia

Zatímco ikonická maska chladiče s motivem tygřího nosu značky Kia tvoří vizuální dominantu, jemná rovnováha mezi složitostí technického designu přední části a jednoduchostí hlavních povrchů je tím, co propůjčuje designu přídě tak silný vizuální efekt.

Sportovně laděná silueta

Boční profil připomíná na silnici sportovně užitkové kořeny tohoto modelu svalnatým a současně uhlazeným vzezřením s napnutými liniemi. Nové chromované a černé okenní lišty ještě více umocňují sportovní pojetí, a to společně s černou střechou, která také zvýrazňuje dynamicky tvarovaný střešní sloupek C.

Půvabně moderní záď

Výrazné propojení zadních svítilen LED ve tvaru čepele vytváří při pohledu zezadu dojem ohromující šířky. Zadní stěrač je ukrytý ve střešním spoileru, což zádi dodává čistý a moderní vzhled a zlepšuje řidiči výhled z vozu. Spodní část zadního nárazníku v barvě vozu se rovněž vyznačuje čistými a moderními tvary, které doplňují odrazová skla a mlhové světlomety uvnitř leskle černých nebo pololeskle chromovaných rámečků společně s pololeskle chromovaným difuzorem.

Pohon

Hybridní pohon: 1.6 T-GDi HEV
  • Pohon všech kol
  • 6stupňová automatická převodovka
  • Kapacita sady akumulátorů: 1,49 kWh
  • Nízké emise CO2: 134 g na km
  • Nejvyšší celkový výkon 230 k
Plug-in hybridní pohon: 1.6 T-GDi PHEV
  • Pohon všech kol
  • 6stupňová automatická převodovka
  • Kapacita sady akumulátorů: 13,8 kWh
  • Emise CO2: 31 g/km a dojezd s elektrickým pohonem 56 km
  • Nejvyšší celkový výkon 265 k
Mild-hybridní pohon: 1.6 T-GDi MHEV DCT
  • Pohon všech kol
  • Zážehové a vznětové motory
  • MHEV+DCT
  • Nízké emise CO2: 146 g na km

Nechte se nepřetržitě a snadno informovat

Řada vyspělých funkcí Vám bude v reálném čase přinášet informace o dopravě, místních službách, počasí a mnohem více. K Vašemu pohodlí přispějí také systémy Android Auto™ a Apple CarPlay™, hlasové ovládání hovorovým jazykem a další technologie.

Aplikace se službami na základě vzdáleného přístupu

V aplikaci Kia Connect App budete mít přímo z Vašeho chytrého telefonu přístup k informacím o Vašem voze Sportage a také můžete řadu jeho funkcí ovládat na dálku. Naplánujte si předem svou trasu, nastavte si před odjezdem požadovanou teplotu*, buďte ve spojení se svým vozem Sportage pomocí funkce „Vyhledat můj vůz“, dostávejte výstražná upozornění a mnohem více.

Integrované zakřivené displeje

Přímo před řidičem je 12,3“ panel sdružených přístrojů Supervision, na němž jedním pohledem zjistíte všechny klíčové informace. Vedle něj je 12,3“ displej LCD s vysokým rozlišením, který kombinuje navigační, informační a zábavní systém a ovládací menu. Zakřivené plochy obou displejů na sebe plynule navazují, a vytvářejí tak téměř filmové plátno a maximalizují uživatelskou přívětivost.

Skvělé zážitky z jízdy

V komfortním prostředí sportovního interiéru budete mít ještě sofistikovanější kontrolu nad vozem než dosud – díky novým inovacím včetně multirežimového dotykového displeje, na němž budete mít v dosahu prstů řadu rozmanitých funkcí, s možností plynulého přepínání mezi nastaveními klimatizace a ovládáním navigačního systému.

Prémiový audiosystém HARMAN/KARDON

Užívejte si za jízdy nejlepší zábavu s neuvěřitelnou kvalitou zvuku – díky prémiovému audiosystému Harman Kardon s 8 výkonnými reproduktory, pečlivě rozmístěnými v kabině, externím zesilovačem a systémem aktivního vytváření zvuku ASD (Active Sound Design).

Pohodlné nabíjení

Přihrádka pro chytrý telefon nabízí za jízdy funkci rychlého bezdrátového nabíjení výkonem 15 W. Také cestující na sedadlech vzadu mohou udržovat svá chytrá zařízení dostatečně nabitá díky vstupům USB s funkcí rychlého nabíjení umístěným na zadní straně sedadel vpředu.

Bezpečnostní výbava

Systém autonomního nouzového brzdění s asistentem pro odbočování

Tento systém vyhodnocuje data z kamery a radarových senzorů Vašeho vozu Sportage a analyzuje informace o ostatních automobilech, chodcích nebo cyklistech pohybujících se na vozovce – a aktivuje výstražná upozornění a brzdy, aby odvrátil potenciální kolizi s nimi. Funkce asistenta pro odbočování navíc detekuje protijedoucí vozidla při odbočování vlevo na křižovatce.

Pokročilý adaptivní tempomat propojený s navigací

NSCC udržuje zrychlováním a zpomalováním Vámi nastavenou rychlost jízdy a bezpečnou vzdálenost od vpředu jedoucího vozidla. Na základě informací o průběhu trasy z navigačního systému také automaticky zpomalí před zatáčkou nebo úsekem se změnou směru jízdy.

Asistent řízení na dálnici

Tato technologie na dálnici automaticky upravuje rychlost jízdy na základě rozpoznaného rychlostního limitu nebo Vámi nastaveného omezení. A ovládá řízení, zrychlování a zpomalování, zasahuje do řízení, aby vůz jel uprostřed jízdního pruhu, a udržuje bezpečnou vzdálenost od vozidla vpředu.

Systém sledování mrtvého úhlu a odvrácení kolize

Tento systém poskytuje akustická a vizuální upozornění na vozidla v zóně Vašeho mrtvého úhlu a aktivně ovládá Sportage, aby zabránil kolizi. Systém pro odvrácení kolize s přijíždějícími vozidly v příčném směru při couvání nabízí stejnou pomoc při zařazeném zpětném chodu, pokud vozidla přijíždějí z pravé nebo levé strany.

Inteligentní parkovací asistent s dálkovým ovládáním (RSPA)

Při zajíždění na parkovací místo nebo vyjíždění z něj můžete stát u svého vozu Sportage a pomocí dálkového ovládání na klíčku s ním manévrovat dopředu a dozadu. Asistent pro prevenci kolizí při parkování Vás upozorní na případnou překážku v průběhu couvání a použitím brzd zabrání hrozící kolizi.

360° monitorovací systém

Získejte při parkování nebo pomalé jízdě rychlostí do 10 km/h 360° 3D pohled na prostor kolem Vašeho vozu – díky čtyřem širokoúhlým záběrům z kamer na zádi, přídi a bocích vozu.

Komfort a praktičnost

Nová Kia Sportage byla vyvinuta na základě zcela nové platformy se zaměřením na řidiče, nejmodernější techniku a prémiovou kultivovanost. Interiér je proto plný příjemných překvapení. Jejich účelem je maximálně zkvalitnit Váš život a usnadnit Vám každodenní cestování.

Terénní režim

Outdoorová dobrodružství bez limitů: Mimořádně vyspělý terénní režim* automaticky upraví nastavení modelu Sportage pro optimální jízdní dynamiku v jakémkoli prostředí a podmínkách, včetně sněhu, bláta a písku. Elektronicky řízené tlumiče ECS (Electronic Control Suspension)** zajistí nejlepší možný komfort bez kompromisů z hlediska agility.

*K dispozici pouze s pohony HEV AWD/PHEV
**K dispozici pouze se stupněm výbavy GT-line

Řada jízdních režimů

Jednoduše si vyberte režim Comfort, Eco nebo Sport a systém upraví protiprokluzový systém, řízení a reakce pohonu na pedál plynu tak, aby byla zajištěna optimální jízdní dynamika. Díky tomu budete řídit vždy sebevědomě, v jakýchkoli podmínkách. Maximální potěšení z jízdy přitom bude zaručeno..

*Pouze PHEV a HEV mají pouze režimy Eco a Sport. Ostatní pohonné jednotky mají další jízdní režimy.

Inteligentní využití vnitřního prostoru

V interiéru modelu Sportage je vnitřní prostor využit pro Vaše naprosté pohodlí. Kromě velkorysého místa pro nohy a hlavu všech cestujících budete mít k dispozici inovativní odkládací prostory včetně velkých držáků nápojů na středové konzole, ramínek na šaty pro cestující vzadu a středové loketní opěrky s držáky nápojů na sedadlech vzadu.

Kultivovaný prostor, který stanovuje nová měřítka

Pozoruhodný objem zavazadlového prostoru a flexibilní možnosti pro přepravu nákladu: Snadným sklopením zadních sedadel lze vytvořit zavazadlový prostor s působivým objemem 1780 litrů. Zadní sedadla jsou dělená a sklopná v poměru 40:20:40, takže snadno přepravíte cestující i zavazadla v závislosti na Vašich potřebách.

Ke stažení

Čerpací stanice TUkas

Zobrazit více
Natural 95
40,10 Kč
Diesel
37,10 Kč
CNG
34,90 Kč