Nový Volkswagen Taigo

Nové Taigo. Pro všechny, jež diktují své vlastní trendy. Pro všechny, kteří se nenechají ovlivnit, ale raději sami určují vývoj. Pro všechny, jež chtějí projevit nejenom styl, ale také charakter. A také pro všechny, pro které je každý den výjimečný.

Vše důležité v zorném poli

V silničním provozu je nutné rychle získat přehled o důležitých věcech. Sériový digitální panel přístrojové desky Digital Cockpit, jenž je vybaven barevným displejem s vysokým rozlišením s úhlopříčkou 20,3 cm, Vám proto ukazuje klasické přístroje, jako je tachometr nebo počítadlo kilometrů. Panel Digital Cockpit Pro, jehož displej má délku úhlopříčky 26,04 cm, Vám navíc umožňuje individuální uspořádání zobrazených údajů podle Vašeho přání. Můžete si tak zvolit zobrazení informací asistenčních systémů nebo kombinaci zobrazení navigační mapy a informací o přehrávaném médiu – vše v působivé grafice a animacích.

Atraktivně inovativní

Interiér nového vozu Taigo Vás srdečně přivítá. S vysoce kvalitní sériovou palubní deskou Soft Touch a ve výbavové linii Style na přání dokonce i s barevným dekorem. V prostoru zadních sedadel jsou k dispozici USB porty umístěné na zadní straně střední loketní opěrky, které umožňují nabíjení Vašich přístrojů. Rovněž multifunkční volant potažený kůží dokazuje, že v této kabině je vše podřízeno životnímu stylu založenému na připojení k datové síti.

Přinese do interiéru barvu

Chtěli byste, aby uvnitř vozu bylo ještě více barvy? Díky designovému paketu Vision Green získá interiér svěží vzhled. Při nastoupení Vás vnitřek vozu přivítá světlou barvou Ceramique a stylovými dekory v zelené barvě Vision Green. Barevné ladění vnitřního prostoru harmonicky doplňují také potahy sedadel Tracks s dekorativními švy v zelené barvě.

Kabina Vašeho vozu v tom správném světle

Ambientní osvětlení v bílé barvě, které je součástí sériové výbavy pro linie Style a R-Line, vytvoří v interiéru vozu útulnou atmosféru. Světelné zdroje nepřímého světla jsou integrovány do madel předních dveří, dekoračních lišt dveří a palubní desky. A abyste si co nejméně namáhali Vaše oči jsou volitelně pro linii Life a sériově pro linie Style a R-Line vpředu i vzadu k dispozici LED čtecí lampičky, stejně jako LED osvětlení prostoru pro nohy, které Vám při nastupování zajistí dobrý přehled.

Dobré cestovní klima pro všechny

Spolucestujícím je příliš horko? A Vám je zase zima? Díky regulaci ve dvou zónách je možné nezávisle na sobě nastavit teplotu na místech řidiče i spolujezdce. Klimatizace Air Care Climatronic, která se dodává jako volitelná výbava pro linii Life a sériově pro Style a R-Line, má intuitivní ovládání a disponuje několika dalšími funkcemi. S klesající rychlostí jízdy se např. snižuje hlučnost jejích ventilátorů. A při použití ostřikovačů čelního skla nebo při zařazení zpátečky, dojde k automatickému přepnutí na vnitřní cirkulaci – nepříjemné pachy tak neproniknou do interiéru. Krátce řečeno: V novém voze Taigo je zajištěno dobré cestovní klima po všech stránkách.

Snadné nakládání

I přes své kompaktní rozměry poskytuje nové Taigo působivou spoustu místa. Abyste jej mohli optimálně využít, je k dispozici variabilní podlaha zavazadlového prostoru, díky níž máte k dispozici další úložné místo. Variabilní podlaha umožňuje vytvoření rovné plochy v úrovni nákladové hrany, která značně usnadňuje nakládání i vykládání. Transportovaná zavazadla stačí pouze zvednout do výšky nákladové hrany a posunout dovnitř. Nebude Vám přitom překážet ani subwoofer* volitelného sound systému BeatsAudio™, který je vestavěný v prolisu pro rezervní kolo a umožňuje tak maximální využití zavazadlového prostoru.

Lepší využití Vašeho chytrého mobilního telefonu

Rozhraní App-Connect³,⁴ umožňuje komfortní využívání aplikací i obsahu uloženého v paměti Vašeho chytrého mobilního telefonu. Vybrané aplikace a datové soubory jsou přes rozhraní App-Connect přeneseny do Vašeho zorného pole na displej infotainment systému, jehož prostřednictvím je také lze pohodlně ovládat. Velmi snadno tak můžete přistupovat k hudbě, zprávám, navigačním mapám nebo audioknihám. Volkswagen přes rozhraní App-Connect podporuje tři komunikační standardy pro připojení chytrého mobilního telefonu k infotainment systému – Apple CarPlay™, Android Auto™ od společnosti Google a MirrorLink®. Využití rozhraní CarPlay™ a Android Auto™ společně s navigačním systémem Discover Media, resp. Discover Pro⁵ nebo s rádiem Ready 2 Discover⁶ je pak díky možnosti bezdrátového připojení velmi pohodlné⁴.

Nemáte nabíjecí kabel? Tak to už není žádný problém

Máte u sebe vždy nabíjecí kabel, když je baterie Vašeho chytrého mobilního telefonu vybitá? V novém voze Taigo vybaveném volitelným indukčním nabíjením na to už nemusíte myslet. Stačí, když Váš chytrý mobilní telefon umístíte do přední odkládací přihrádky, kde se jeho baterie začne na principu magnetické indukce nabíjet. Podmínkou je, že Váš telefon podporuje standard Qi.

Nebeské výhledy

Panoramatické výklopné/posuvné střešní okno s elektrickým ovládáním je detailem, který na sebe vždy přitahuje pozornost. Dodává se jako volitelná výbava. Jeho mimořádně velká prosklená plocha se rozprostírá přes celou šířku střechy. Ještě krásnější je však volný výhled na nebe z interiéru vozu a volná cesta pro sluneční paprsky i čerstvý vzduch. Kolik obojího bude, určíte Vy sami. Okno lze buď pouze vyklopit, nebo zcela otevřít. A když je někdy příliš jasno, pomůže tónování skla nebo vysoce kvalitní roleta*.

* V kombinaci s výklopným/posuvným panoramatickým střešním oknem se nedodávají podélné střešní nosníky.

Taigo, otevři se!

Už nemusíte hledat klíček od vozu v kapse Vašich kalhot, saka ani v tašce. Jakmile jej máte u sebe a jste ve vzdálenosti do 1,5 metru od Vašeho vozu Taigo, jako magickým kouzlem se na Vaše přání automaticky* otevřou dveře vozu i dveře zavazadlového prostoru. Rovněž pro nastartování již nepotřebujete klíček od vozu – stačí k tomu pouhý stisk startovacího tlačítka. A v případě, že systém Keyless Access* někdy nefunguje, bude to asi tím, že klíček od vozu nemáte v kapse. Nenechali jste jej náhodou na stole v kuchyni?

* Keyless Access funguje v rámci možností daných systémem a jedná se o volitelnou výbavu.

Ke stažení

Volkswagen Taigo ihned k odběru

Čerpací stanice TUkas

Zobrazit více
Natural 95
40,20 Kč
Diesel
37,70 Kč
CNG
34,90 Kč